На влизане в селото откъм Плевен се намира офисът на ,,Ековиста”. На портала се продават свежи зеленчуци и плодове, произведени в плодородните поля на Обнова.Там може да си закупите дърва и въглища за зимата, а ако ви се налага да разкрасите своя дом има чудесен материал за облицовка /гнайс/ и камъчета за градината.Президент на фирмата е Васко Цвятков.
В центъра на селото има техен хранителен магазин с управител Милка Цвяткова.

До ,,Ековиста” се намита мелница ,,Дечков-60” с президент Детелин Дечков. Освен че произвежда висококачествено брашно, фирмата има и фурна, от пещите на която излизат вкусни хлябове и питки не само за обновенци, но и за хората от съседните села и градове.

В селото има и още една фурна - на кооперация ,,Единство”. Тя пече не по- малко вкусен селски хлебец, който като вкусиш те връща в детството ти.

 

Кооперация ,,Единство” е основана през 1994 г и се грижи за 22 000 дка от земите на Обнова. 50 % от тях са засети с пшеница, 20 % със слънчоглед, 15 % с царевица и 5 % с рапица. Новият председател на кооперацията е Светослав Методиев Минчев.

В сградата на кооперацията се намира и офисът на ЦКБ в село Обнова. За спестяванията на обновенци се грижи Георги Иванов

 Кооперация ,,Зора”............................
 

Обнова е известно най- вече с паркинга в центъра на селото За всички пътници в ресторантите ,,Под липите”, ,,Клеопатра”, ,,Додо”, Юнайтед”, ,,Афродита и синове” и ,,Анпея” може да намерите вкусна и питателна храна, а обслужването е на много добро ниво. Цените са европейски. 

 

 

На паркинга в смесения магазина при Нина и Тошо ( и от време на време при Маруся) , може да намерите освен книжарски стоки и всичко необходимо за риболова.

 В съседство е магазина за сребърна бижутерия и музика с управител Петър Петров. 

Ако искате да си купите нещо за изяждане, но не ви се сяда на маса, заповядайте в малкото хранително магазинче ,,Обнова” .  

  За чистотата на паркинга се грижи Станчев. Да се надяваме че в скоро време и ние като другите европейци ще започнем да събираме разделно отпадъците си.

По главния път за Русе има още една мелница ,,Мел-индустриал-ООД” с президент Атанас Тодоров. Фирмата функционира от 1999 г. . Занимава се с производство, преработка и търговия със селскостопанска продукция.

 

До нея е цеха за производство на истинско слънчогледово масло.Олиото е с невероятно добри вкусови качества.

 

На излизане от Обнова е разположена мандрата, с президент Иван Марков. Продуктите им се изготвят по традиционна българска технология / без растителни мазнини/ и са търсени на пазара в цялата страна.Повече за мандрата прочетете тук.

Ако никъде не сте поспрели в селото, на излизане от него може да посетите крайпътния ресторант ,, Лебед”, или просто да си налеете студена водичка от извора до него.

 В центъра на Долната махала има малко кафе–аперитив ,,Стефани” с управител Нистор Колев-място за добра среща на пчелари. В Обнова пчеларството е добре развито. Хора, които се занимават с това са: Петко Симеонов, Радко Томов, Дилян Иванов, Стефан Александров, Борис Борисов, Маргарита Колева, Иван Казанджията, Веселин Тодоров, Лъчезар Цветков и много други.

  

Пак там може да си направите ремонт на старите мебели , или да си поръчата нови. Всичко това във фирма ,,Комфорт".

Най-добрият майстор, който може да ви извърши основен ремонт на автомобила се намира също в село Обнова и се казва Зари Ганев. Работилницата му се намира в центъра на Горната махала.

Ако ви се налага да направите ремонт на жилището си- не се колебайте, а потърсете този млад майстор .